Tavuklu Kırmızı Soğan Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANLARIN kabuklarını soyun. Üst kısımlarından birer parmak kesip düzleştirin. Daha sonra iki soğan katı kalacak şekilde, içlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltıp kenara alın. Pirinci yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Tavuk kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, domates, dereotu, maydanoz, kimyon, nane, kara¬biber ve tuz koyup karıştırın. Hazırladığınız harcı soğanların içine paylaştırın. Daha sonra ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp, bir fırın kabına yerleştirin. Kaba bir buçuk su bardağı sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL