600 gram arpacık soğan
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı balsamik sirke
1 adet kıvırcık
1 demet roka
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3-4 dal nane
6 adet kiraz domates
Sos için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam toz şeker
Bir çay kaşığı deniz tuzu
Karabiber
Arpacık soğanları temizleyin ve boylamasına ikiye bölün. Toz şekeri bir tavaya alıp karamelize edin. Üzerine balsamik sirkeyi katın. Şöyle bir karıştırıp, soğanı ekleyin ve 15 dakika pişirdikten sonra servis tabağına aktarın.
Sos için zeytinyağı, limon suyu, bir tutam toz şeker, deniz tuzu ve karabiberi küçük bir kapta karıştırın.Tüm yeşillikleri yıkayıp irice doğrayın ve üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates ekleyip harmanlayın. Daha sonra üzerine sosu gezdirip balsamik sirkeli soğanla birlikte servis yapın.