Tavuklu Buğday Salatası

Tavuklu Buğday Salatası

Protein deposu olan tavuklu buğday salatası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı geceden ıslatıp, ertesi gün kendi suyuyla haşlayın. Suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Tavuk etini dilimleyip, yarım kahve fincanı zeytinyağı, karabiber ve tuz karışımında 1 saat marine edin.
  • 2
    Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Salça ekleyip karıştırın. Buğday ve tuz ilave edip, bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın.
  • 3
    Soğuyan salatayı servis tabağına alıp, üzerine çırpılmış limon suyu, tuz ve karabiber karışımını gezdirin. Izgara tavuk ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...