Tavuklu Buğday Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buğdayı geceden ıslatıp, ertesi gün kendi suyuyla haşlayın. Suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Tavuk etini dilimleyip, yarım kahve fincanı zeytinyağı, karabiber ve tuz karışımında 1 saat marine edin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Salça ekleyip karıştırın. Buğday ve tuz ilave edip, bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Soğuyan salatayı servis tabağına alıp, üzerine çırpılmış limon suyu, tuz ve karabiber karışımını gezdirin. Izgara tavuk ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL