Sofra
Kremamsı sosu ve taze yeşillikleriyle lezzetli bir öğün sunar.

6 Porsiyon

MALZEMELER

    3 adet tavuk göğsü


    3 yemek kaşığı ayçiçek yağı


    1 paket maskolin salata


    10 adet kiraz domates


    Yarım su bardağı mısır


    Tuz


    Karabiber


    SOS İÇİN;


    4 yemek kaşığı tahin


    4 yemek kaşığı zeytinyağı


    2 yemek kaşığı bal


    2 tatlı kaşığı kişniş tohumu

Ayçiçek yağını bir tavaya alıp, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip soteleyin. Ilınması için bir kenara alın. Maskolin salatayı yıkayıp suyunu iyice süzdürün ve servis tabağına koyun. Kiraz domatesleri dörde bölüp salataya ilave edip, harmanlayın.
Sote tavuk ve mısırı karıştırdıktan sonra salatanın üzerine yerleştirin. Sos için, tahin ve zeytinyağını bir kaba alıp iyice karıştırın. Üzerine bal ve dövülmüş kişniş tohumu ekleyip yeniden karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.