300 gram domates (şeker, kiraz, sarı ve mor domates karışımı)
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
7-8 dal kıyılmış maydanoz
1 adet küçük boy ve doğranmış kırmızı soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke veya nar ekşisi
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Haşlanmış nohudu iyice kurulayıp zeytinyağı, kimyon, toz kırmızı biber, zerdeçal ve tuz ilave ederek harmanlayın. Pişirme kağıdı kaplanmış fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp kurumasını önlemek için üzerini mutfak havlusu ile kapatıp soğumaya bırakın.
Domatesleri yıkayıp kurulayın ve her birini büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Nohut dahil tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp servis yapın.