Enginarlı Yeşil Mercimek Salatası

Enginarı bir de yeşil mercimekle deneyin...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarları yayvan bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz koyup kapağını kapatın. Orta ateşte yumuşayana dek pişirin ve kuşbaşı doğrayıp kenara alın.
-
2
Yeşil mercimeği tuz eklediğiniz suda haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra üzerine enginar, kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyin. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu üzerine gezdirin. Tuz, karabiber ve pul biberini ayarlayın. Harmanlayıp servis kaplarına aktarın. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL