Fermente Çilek Soslu Kuzukulağı Salatası

Fermente Çilek Soslu Kuzukulağı Salatası
ORTA 30 DAKİKA 1-2 KİŞİLİK

Ekşi tadıyla bilinen kuzukulağının, fermente çileğin tatlı ve hafif mayhoş notalarıyla buluştuğu eşsiz bir deneyim. Fermente Çilek Soslu Kuzukulağı Salatası ile damaklarınızı şaşırtmaya hazır olun!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Fermente çilek sos için çilekleri yıkayıp saplarını temizleyin. İri parçalar hâlinde doğrayıp temiz bir cam kavanoza alın.

  • 2

    Üzerine şeker ve tuzu ekleyin. Karıştırarak çileklerin suyunu bırakmasını sağlayın.

  • 3

    Kavanozun ağzını hava alabilecek şekilde tülbentle örtün ya da gevşekçe kapatın. Oda sıcaklığında 3-5 gün bekletin. Her gün bir kez tahta kaşıkla karıştırın veya kapağı açarak gaz çıkışı sağlayın. Tadında hafif bir ekşilik oluşunca süzün.

  • 4

    Elde ettiğiniz sıvı fermente çilek sosudur. Buzdolabında saklayabilirsiniz.

  • 5

    Limonlu vinegret için limon suyu, bal, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ekleyerek çırpın. Kıvam aldığında sos kullanıma hazırdır.

  • 6

    Kuzukulağını yıkayıp kurulayın ve geniş bir kaseye alın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri, köy peyniri parçalarını ve kırık fındığı serpiştirin.

  • 7

    Ayrı bir kapta fermente çilek sosu ile limonlu vinegret sosu karıştırın. Dilerseniz oranı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin ve nazikçe karıştırın.

  • 8

    Servis tabağına alın. Üzerine birkaç damla fermente çilek sosu ve fındık ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...