Sarımsaklı Yoğurtlu Deniz Börülcesi

Sarımsaklı Yoğurtlu Deniz Börülcesi

Ege ve Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri: Sarımsaklı Yoğurtlu Deniz Börülcesi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzün.

  • 2

    Tencereye sıcak suyu aktarın. 2 baş taze sarımsakla birlikte deniz börülcelerini ilave edin.

  • 3

    Deniz börülcelerini 9-10 dakika haşlayıp süzün.

  • 4

    Sosu için haşlama suyunun içindeki taze sarımsakları alıp çatalla ezin. Zeytinyağını, sirkeyi, nar ve sumak ekşisini ilave edip iyice karıştırın. Sosunuz hazır.

  • 5

    Deniz börülcelerinin saplarından tutarak yeşil kısmını ayıklayın.

  • 6

    Ayıkladığınız deniz börülcelerini, haşlanmış bezelyeyi, ince doğranmış taze soğanı ve sosu birleştirin.

  • 7

    Deniz börülcelerini servis tabağına aktarın, az su ile inceltilmiş süzme yoğurdu ve pul biberle ısıttığınız zeytinyağından dökün, ceviz içi serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...