Dane-i Sarı (Safranlı Pilav)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 Tavuğu bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek haşlayın. Kemiklerini çıkarıp etini didikleyin ve bir kenara alıp, sıcak tutun. Pirinci ılık suda yarım saat bekletin. İyice yıkayıp süzün.

    2 Safranı gül suyunda 2-3 saat bekletin. Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Daha sonra dörde bölün. Pişirme tenceresine tavuğu haşladığınız sudan 2 su bardağı alıp, bal ve tuz ilave ederek ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip, kapağını kapatın. Daha sonra ocağı iyice kısın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin. Tereyağını bir tavada eritip, bademleri hafifçe kavurun. Yağıyla birlikte pilavın üzerine ekleyin. Gül suyunda eriyen safranı da katıp harmanlayın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika demlendirin. Tavukla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.