Milföy Tatlısı

Milföy tatlısı, hem çıtır hem de lezzetli bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Milföy hamurlarını ikiye bölüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için 5 su bardağı süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir yerde nişastayı soğuk suda açıp, sütlü karışıma ekleyin. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve özünü bir bıçakla kazıyın.
  • 2
    Vanilya ve tarçını ocaktaki karışıma ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın. Tereyağı ve küp doğranmış çilek ilave edin. Yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Daha sonra içinden çubuk tarçını çıkarın. 4 adet milföy hamurunun aralarına kremanın yarısını sürün.
  • 3
    Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın. Toz kremşantiyi kalan yarım su bardağı sütle çırpıp krema elde edin. Sıkma torbasına alıp, milföylerin üzerlerine sıkın. Çilekle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...