Muzlu Karamelli Pastacıklar Tarifi

Muzlu Karamelli Pastacıklar Tarifi

Kolay yapımı ve porsiyonluk sunumuyla pasta severleri sevindirecek tarif! Muz dolgusu ve bisküvi ile hazırlanmasıyla evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muzlu karamelli pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını eritip, bisküvilerle birlikte blenderden geçirin. 6 adet porsiyonluk dikdörtgen kalıba bastırarak yerleştirin. Kalıpları dondurucuya koyup, yarım saat bekletin.

  • 2

    Daha sonra kalıpları 170 derece fırında 20 dakika pişirin ve çıkarın. Soğuyunca kalıplardan alıp, servis tabağına yerleştirin.

  • 3

    Ayrı bir yerde toz şekeri orta büyüklükte bir sos tenceresine alıp eritin. Başka bir yerde kremayı ısıtın. Şekerin rengi açık kahverengi olunca sıcak kremayı ilave edip hemen karıştırın.

  • 4

    Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzları halka dilimleyin ve karamel sosuna batırıp keklerin üzerine yerleştirin.

  • 5

    Kalan sosu pastaların üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...