Muzlu Karamelli Pastacıklar Tarifi

Muzlu Karamelli Pastacıklar Tarifi
6 KİŞİLİK

Kolay yapımı ve porsiyonluk sunumuyla pasta severleri sevindirecek tarif! Muz dolgusu ve bisküvi ile hazırlanmasıyla evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muzlu karamelli pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını eritip, bisküvilerle birlikte blenderden geçirin. 6 adet porsiyonluk dikdörtgen kalıba bastırarak yerleştirin. Kalıpları dondurucuya koyup, yarım saat bekletin.

  • 2

    Daha sonra kalıpları 170 derece fırında 20 dakika pişirin ve çıkarın. Soğuyunca kalıplardan alıp, servis tabağına yerleştirin.

  • 3

    Ayrı bir yerde toz şekeri orta büyüklükte bir sos tenceresine alıp eritin. Başka bir yerde kremayı ısıtın. Şekerin rengi açık kahverengi olunca sıcak kremayı ilave edip hemen karıştırın.

  • 4

    Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzları halka dilimleyin ve karamel sosuna batırıp keklerin üzerine yerleştirin.

  • 5

    Kalan sosu pastaların üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...