Mercimek Topları
Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık! Kızarmış mercimeklerin baharatlar ve taze otlarla buluştuğu bu toplar, her lokmada doyurucu ve besleyici bir tat sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan mercimekleri tel süzgeçten süzün ve akan suyun altında iyice durulayın. Yoğurma kabına alıp içine yumurta,kaşar rendesi, ince doğranmış taze soğan, tuz,karabiber ve aldığı kadar galeta unu ekleyip yoğurun.( kıvamı bildiğimiz kuru köfte kıvamında olacak).
-
2
10-15 dakika buz dolabında bekletin.Ayçiçek yağını kızdırın. köfteleri şekillendirip mısır ununa bulayın ve kızartın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL