Hellim Peynirli Çıtır

Hellim Peynirli Çıtır, hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla lezzet tutkunlarının vazgeçilmezlerinden biridir. Dilimlenmiş hellim peyniri, incecik yufkaların içine sarılıp altın renginde kızartılarak hazırlanır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hellim peynirinin tuzunu almak için sıcak suda iki saat dinlendirin. Derin bir kapta yumurta ve toz bademi çatalla çırpın. Hellim peynirini parmak uzunluğunda ve eninde kesin. Kadayıfı elinizle didikleyip, ayçiçek yağıyla harmanlayın.
-
2
Peynirleri yumurtalı karışıma bulayıp, daha sonra kadayıfa sarın. Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL