Haydari

Haydari

Yoğurdun en pürüzsüz hali, sarımsak ve nane ile birleşerek sofraların en sevilen mezesine dönüşüyor. Haydari, et yemeklerinden sebze tabaklarına her şeye yakışan, karşı konulamaz bir lezzet.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Üzerine ezilmiş beyaz peyniri ilave edin. Sarımsağı ezerek ekleyin. Tuzu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 2

    Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçine zeytinyağını ve naneyi ekleyin. Nanenin aroması yayılana kadar 1 dakika kısık ateşte karıştırarak kavurun. Karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın.

  • 3

    Ilımış naneli yağı yoğurtlu karışıma katın. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın.

  • 4

    Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış dereotu serpiştirerek soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...