Tarsus Humusu

Tarsus Humusu

Tahinin yoğun aroması ve nohudun lezzetiyle öne çıkan Tarsus humusu, klasik tarifin en özel yöresel yorumlarından biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Nohudu geniş bir kaseye alın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Üzerini kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzün, üzerine karbonat ilave edin. Düdüklü tencerede 1 saat haşlayın. Haşlanan nohudu süzün. Tüm malzemeleri blender'e alın. Krema kıvamına gelene kadar çekin.

  • 2

    Üzeri için zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Toz biberi ekleyin 1-2 dakika kavurun.

  • 3

    Humusu servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirin. Sumak, kimyon ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...