Deniz Ürünlü İçli Köfte

Hiç denemediğiniz muazzam bir lezzet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İkiye kestiğiniz midye içleri ve karidesleri bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekmesine yakın jülyen doğranmış levrek filetosunu katın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın.
-
2
Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Levrekli karışımı, kıyılmış pazı yaprağını, bademi, tuzu ve karabiberi katın.Şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
-
3
Köftenin dış harcı için bulguru bir gün öncesinden ıslatın. Şişen bulgurun içine galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun (gerekirse sıcak su ilave edin). Kıyma makinesinden geçirin ve tekrar yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, silindir şekli verin. İşaret parmağınızla içini açarak genişletin ve içine harçtan koyup, büzerek ağzını kapatın. Dış ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
-
4
Sosu için kaynayan suyun içine tereyağı,doğranmış kurutulmuş domates ve limon suyu ekleyin. Kapari, kıyılmış maydanoz, karabiber ilave edin ve 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. İçli köfteyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler