Bezirgani

Pratik ve lezzetli tarifiyle bezirgani

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kurutulmuş dolmalık biber ve kurutulmuş domatesleri derin bir tencereye alın. Üzerine gelecek kadar kaynar su dökerek 10 dakika haşlayın.

  • 2

    Yumuşayan biber ve domateslerin suyunu süzün. Kurulayıp küçük küpler halinde doğrayın.

  • 3

    Tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyin. Orta ısıda pembeleşene kadar kavurun. İnce kıyılmış sarımsağı da ilave ederek 1-2 dakika kavurun.

  • 4

    Biber salçasını ekleyin. Salçayı soğan ve sarımsakla karıştırarak 2 dakika kavurun.

  • 5

    Doğradığınız biber ve domatesleri de tavaya ilave edin. İyice karıştırarak 1-2 dakika pişirin.

  • 6

    Üzerine cevizi ve kimyonu ekleyerek karıştırın. Soğuması için 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Servis tabağına alın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.