Fırında Lavantalı Meyve

Fırında Lavantalı Meyve

Fırında lavantalı meyve tarifi duyulduğunda garip gelse de damakları eşsiz bir lezzetle süslüyor. Fırında lavantalı meyve tarifi nasıl yapılır diye merak edenler işte tarif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şeftali, kayısı, nektarin ve kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Kirazların saplarını koparın. Çilekleri dörde bölün. Daha sonra meyveleri geniş bir fırın kabına alın.

  • 2

    Üzerine yabanmersini ve böğürtlen ekleyin. Lavanta, şeker ve limon suyu katıp karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında meyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...