Poşe Şeftali

Şeftali satın alırken; tombul ve hafif tok olanları almaya özen gösterin. Çok sıkı yapıda olan şeftaliler olgun değildir. İyi şeftali ince tüylü ve kırmızı renkte olan şeftalilerdir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Su, bal ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
-
2
Şeftalileri tencereye koyup üzerine ballı suyu dökün. Anasonları da içine atıp bir taşım kaynatın. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak kontrollü bir şekilde nazikçe çevirerek 10-15 dakika pişirin. İster bu şekilde servis yapın, isterseniz püre haline getirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL