Ayva Çekirdeği Jölesi

Ayva çekirdeği ile farklı bi lezzet deneyimlemek ister misiniz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayva çekirdeklerini, üzerindeki incecik beyaz zarıyla ve fazla el değdirmeden çıkarıp tencereye alın.

  • 2

    Üzerine toz şeker ve su ilave edip tarçın ekleyerek kısık ateşte rengi hafifçe değişene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

  • 3

    Ilındığında içindeki tarçın kabuğunu çıkarıp küçük bardaklarda jöle olarak servis yapabileceğiniz gibi pasta ve tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. Ayrıca tadı bir yana rengiyle de muhteşem bir görsellik sunar.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...