Ayva Çekirdeği Jölesi

Ayva çekirdeği ile farklı bi lezzet deneyimlemek ister misiniz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayva çekirdeklerini, üzerindeki incecik beyaz zarıyla ve fazla el değdirmeden çıkarıp tencereye alın.

  • 2

    Üzerine toz şeker ve su ilave edip tarçın ekleyerek kısık ateşte rengi hafifçe değişene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

  • 3

    Ilındığında içindeki tarçın kabuğunu çıkarıp küçük bardaklarda jöle olarak servis yapabileceğiniz gibi pasta ve tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. Ayrıca tadı bir yana rengiyle de muhteşem bir görsellik sunar.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...