Dut Çullaması
Erzurum mutfağına ait Dut Çullaması tarifi meyve severleri oldukça mutlu edecek. İşte meyveye doyacağınız Dut Çullaması tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dutların saplarını ayıklayıp 10 dakika sıcak suda bekletin. Tavayı ocağa koyup tereyağını eritin. Suyunu süzdüğünüz dutları ekleyip kavurun. 2-3 dakika kavurduktan sonra toz şeker ekleyip karıştırın. Bir iki kez çevirip çırpılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alıp cevizle süsleyerek servis yapın.AŞÇININ NOTU
Dut çullaması Erzurum ve çevresine ait bir tariftir.
• Karadeniz bölgesine ait bir tarif alan kaygananın geçmişi Osmanlı Mutfağı'na dayanır.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ŞAHİNLER