Dut Çullaması

Erzurum mutfağına ait Dut Çullaması tarifi meyve severleri oldukça mutlu edecek. İşte meyveye doyacağınız Dut Çullaması tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dutların saplarını ayıklayıp 10 dakika sıcak suda bekletin. Tavayı ocağa koyup tereyağını eritin. Suyunu süzdüğünüz dutları ekleyip kavurun. 2-3 dakika kavurduktan sonra toz şeker ekleyip karıştırın. Bir iki kez çevirip çırpılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alıp cevizle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL