Videolu: Aşure

This browser does not support the video element.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Reis Kuru Fasulye, Reis Koçbaşı Nohudu ayrı kaplara alıp üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Reis Aşurelik Buğdayı bir gece öncesinde yıkayıp 5-6 su bardağı su ile bir taşım kaynatın. Süzmeden 1 gece bu suda bekletin.
  • 2
    Ertesi gün buğdayı ocağa alıp pişmeye bırakın. Buğday patlayana kadar ara sıra karıştırarak haşlayın. Kuru fasulye ve nohudu ayrı tencerelere alın. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  • 3
    Buğdaya haşlanmış kuru fasulye ve nohudu ekleyip karıştırın. Küp doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve toz şekeri ekleyin.
  • 4
    Bir kaseye nişastayı koyun. Üzerine yarım su bardağı su ekleyip açın. Azar azar tencereye ekleyip sık karıştırın. Kuş üzümü ve toz şekeri de ilave edip 15 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, kaselere pay edin. Ilınan aşureyi kuru meyve ve kuruyemişler ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.