Sofra
Leziz şeftali kapaması tarifi!

4 Porsiyon
25 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı eritilmiş margarin

    1 çay bardağı pudra şekeri

    1 çay bardağı ayçiçek yağı

    1 çay bardağı yoğurt

    1 adet yumurta

    Yarım limonun suyu

    1 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar un

    İç harcı için:

    2 adet şeftali

    1 yemek kaşığı fındık

    1 yemek kaşığı kuru üzüm

Margarin, pudra şekeri, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, limon suyu ve kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

İç harcı için, şeftalilerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde açarak içine şeftali, kıyılmış fındık ve üzümü yerleştirin. Hamuru poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.