Şeftali Kapaması

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin, pudra şekeri, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, limon suyu ve kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
-
2
İç harcı için, şeftalilerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde açarak içine şeftali, kıyılmış fındık ve üzümü yerleştirin. Hamuru poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL