Keçiboynuzu Unlu Tahinli Kurabiye

Keçiboynuzu Unlu Tahinli Kurabiye

Besleyici ve tok tutan keçiboynuzu unuyla hazırlanan, tahinin lezzetini içine hapseden bu kurabiye tarifi hem sağlıklı hem de nefis bir atıştırmalık!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir karıştırma kabına tahini, Hindistan cevizi şekeri, zeytinyağını ve yumurtayı alın. İyice çırpın. Başka bir kapta keçiboynuzu unu, tam buğday unu, kabartma tozu ve tarçını karıştırın.
  • 2
    Kuru malzemeleri ıslak karışıma yavaş yavaş ilave edin. Elinizle iyice yoğurun. Yoğurup hafif ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine damla çikolata ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  • 3
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle şekil verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  • 4
    Kenarları hafifçe kızardığında kurabiyeler pişmiş demektir. Fırın tepsisinde 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...