Gül suyu Kokan Kurabiyeler

Gül suyu kokan kurabiyeler, özel günlerde tercih edilen bu kurabiyeler genellikle kokusuyla ön plandadır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba tereyağı ve unu alıp, elinizle ufalayın. İçine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Gül suyu ve yumurta akını da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun (yumuşak bir hamur elde edin, hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Unlanmış tezgahta hamuru yarım santim kalınlığında açın.
-
2
Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınmaya bırakın. Üzeri için jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kurabiyelerin üzerine sapları alınmış gülleri yerleştirin ve hazırladığınız jöleden birer yemek kaşığı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL