Dinkel Unlu Fındıklı Kurabiye

Dinkel Unlu Fındıklı Kurabiye

Dinkel ununun hafifliği ve fındığın kıtır dokusuyla hazırlanan bu kurabiye, sağlıklı atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kaba tereyağı, zeytinyağı ve şekeri koyun. Çatalla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine yumurta ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

  • 2

    Ayrı bir kapta un, karbonat, tarçın, tuz, fındık ve kuru üzümü karıştırın. Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Hamur çok katıysa biraz süt ekleyebilirsiniz.

  • 3

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika, kenarları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca tepside soğumaya bırakın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...