Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği Tarifi
ORTA 8 KİŞİLİK

Çıtır çıtır bir lezzet, selanik gevreği nasıl yapılır? İşte Selanik gevreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta, toz şeker, ayçiçek yağı ve anasonu iyice çırpın. Yavaş yavaş un ekleyin. Sirke, kabartma tozu ve ceviz ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.

  • 2

    Yağlanmış, yuvarlak fırın tepsisine alıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, ikişer cm aralıklı olacak şekilde kare kesin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırına yeniden yerleştirin. 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...