Avokadolu Tuzlu Kraker

Avokadolu Tuzlu Kraker

Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için avokadolu tuzlu kraker tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Avokadoyu bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Bir kaba yulaf ezmesini, tam buğday ununu, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve baharatları ekleyin. Üzerine avokado püresini katıp yoğurun.

  • 2

    Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kabak çekirdeği, susam ve çörek otu serpiştirin. Hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika, kenarları kızarana kadar pişirin. 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...