Ispanak Çöreği

Türk mutfağının ve böreklerin vazgeçilmezleri arasında olan enerji ve vitamin deposu olan ıspanakla yapabileceğiniz lezzetli bir çörek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için ıspanağı doğrayıp kenara alın. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Isınınca yumurtaları yağa kırın. Karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tuz, pul biber ve ıspanak ekleyip karıştırın.
-
2
Hamur için un ve tuzu harmanlayın. Kulak memesi kıvamı alama kadar su ekleyip yoğurun. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her birini ara sıra unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet hamurun yarısına 1 yemek kaşığı harçtan yayın. Hamurun diğer yarısını kapak gibi üzerine kapatın. Sacda önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Tereyağı sürüp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL