Peynirli Naneli Patlıcan Tarifi

Nane ve eriyen peynirle zenginleştirilmiş hafif ve lezzetli bir yemek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirdikten sonra kurulayıp bir fırın kabına alın.
-
2
Üzerine küp doğranmış domates, nane, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
-
3
Folyoyu alıp, üzerine didiklenmiş dil peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Yeniden folyoyu kapatıp fırına verin ve peynirler eriyene dek pişirin
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL