Zeytinli Soğanlı Ekmek

Mis gibi kokusuyla sizi mest edecek bir lezzet! Kararmış zeytinlerin tuzlu tadı ve karamelleşmiş soğanın tatlılığı, yumuşacık ekmekle buluşuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde mayayı sütün yarısı ile açıp, una ilave edin. Kalan süt ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. İki saat dinlendirip, sekiz veya dokuz bezeye ayırın.
-
2
Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında karamelize olana dek karıştırın. Ocaktan almaya yakın pul biber ekleyin. Ocaktan alıp, doğranmış kuru domates, dilimlenmiş zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın.
-
3
Bezelerin içlerine bu harçtan pay edip, yağlanıp unlanmış küçük boy kek kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine ayçiçek yağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL