Ev Yapımı Ramazan Pidesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş maya ve kesme şekeri ılık sütte iyice eritip, kenara alın. Unun ortasını havuz gibi açıp, unun kenarlarına tuz serpiştirin. Erittiğiniz mayayı unun ortasına dökün. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Kabarması için oda sıcaklığında iki saat dinlendirin. Hamuru açmak için kepekli unu düz bir zemine serpiştirin. Tek yumak halindeki hamuru zemine yerleştirin. Hamurun elinize yapışmaması için arada elinizi suya batırarak hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın.
-
2
Kolay dilimlenmesi için parmak uçlarınızla şekil verin. Üzerine yumurta sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL