Ispanaklı Ekmek

İnsan sağlığının bir numaralı dostu ıspanaklı ekmek tarifini herkes çok beğenecek. Tam bir C vitamini deposu olan ıspanakla hazırlanan bu eşsiz tarifi mutlaka denemelisiniz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanağın kök kısımlarını kesin ve 3-4 kez yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kıyın ve bir kenara alın.
-
2
Yumurta, tuz, süt, ayçiçek yağ, toz şeker, mısır unu ve kabartma tozunu yoğurma kabında pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
-
3
Beyaz peynir, un ve ıspanağı ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
-
4
24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL