Ispanaklı Ekmek

Ispanaklı Ekmek

İnsan sağlığının bir numaralı dostu ıspanaklı ekmek tarifini herkes çok beğenecek. Tam bir C vitamini deposu olan ıspanakla hazırlanan bu eşsiz tarifi mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ispanağın kök kısımlarını kesin ve 3-4 kez yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kıyın ve bir kenara alın.

  • 2

    Yumurta, tuz, süt, ayçiçek yağ, toz şeker, mısır unu ve kabartma tozunu yoğurma kabında pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.

  • 3

    Beyaz peynir, un ve ıspanağı ilave ettikten sonra iyice karıştırın.

  • 4

    24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...