Zeytinli Ekmek

Zeytinli ekmek, içindeki zeytin parçacıklarıyla her dilimde Akdeniz esintisi sunan, lezzetli ve aromatik bir ekmektir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Bir kapta doğranmış zeytinleri ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırın. Ekmek hamurunu, bir zemin üzerinde dikdörtgen şeklinde açın.
-
2
Açtığınız hamurun üzerine, kenarlarından 1'er cm boşluk kalacak şekilde zeytinli karışımı döküp yayın. Hamuru uzun olan bir kenarından diğer kenarına doğru rulo şeklinde sarın.
-
3
Rulonun kenar boşluklarını (iki ucunu) altına doğru kıvırıp, yağlanmış tepsiye koyun. 200 derece fırında üzeri kızarana dek 25 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL