Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek Tarifi
KOLAY 15 DAKİKA 4-6 KİŞİLİK

Yumuşak ve tatlı bir ekmek tarifi olan Banana Bread tarifi, hem kolay hem de lezzetli. Günün her saati yemek isteyeceğiniz muzlu ekmek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Büyük bir kapta yumurta, vanilya ve tereyağını karıştırın. Üzerine ezilmiş muzları ekleyip karıştırmaya devam edin.

  • 2

    Kabartma tozu, tuz, tarçın ve şekeri katıp, karıştırın. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve hafif bir şekilde karıştırın.

  • 3

    Pişirme kağıdı ile kaplanmış orta boy baton bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin.

  • 4

    Sürenin sonunda ekmeğin üzerine kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

  • 5

    Fırından alıp kalıbın içinde 10-15 dakika soğumaya bırakın. Dilimledikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...