Muzlu Ekmek Tarifi

Yumuşak ve tatlı bir ekmek tarifi olan Banana Bread tarifi, hem kolay hem de lezzetli. Günün her saati yemek isteyeceğiniz muzlu ekmek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir kapta yumurta, vanilya ve tereyağını karıştırın. Üzerine ezilmiş muzları ekleyip karıştırmaya devam edin.
-
2
Kabartma tozu, tuz, tarçın ve şekeri katıp, karıştırın. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve hafif bir şekilde karıştırın.
-
3
Pişirme kağıdı ile kaplanmış orta boy baton bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
-
4
Sürenin sonunda ekmeğin üzerine kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
-
5
Fırından alıp kalıbın içinde 10-15 dakika soğumaya bırakın. Dilimledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL