Zeytinli Ekmek

Bu lezzetli ve besleyici ekmek, kahvaltılardan atıştırmalıklara kadar her anınıza mükemmel bir tat katacak. Sıcak servis edildiğinde, çıtır dışı ve yumuşak içiyle harika bir deneyim sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kabın içine 1 su bardağı un, maya, toz şeker, tuz ve ılık su koyup, yoğurun. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış siyah zeytin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.
-
2
Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 1 saat kadar dinlendirin. Kabaran hamurdan 6 eşit beze yapın ve elinizle yuvarlayın. Bir fırın kabına çiçek şekli verecek şekilde yan yana dizin.
-
3
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL