Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi için ramazan ayını beklemenize gerek kalmadı. İçinizi ısıtacak sıcacık ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte ramazan pidesi tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurma kabına unu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık süt, instant maya, tuz, toz şeker ve tereyağı ekleyin

  • 2

    Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek iki misli kabarana kadar bekletin.

  • 3

    Hamuru mısır unu serptiğiniz düz bir zemine alın ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Bıçakla üzerini şekillendirin.

  • 4

    Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Pidelerin üzerine susam ve çöreotu serpin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...