Ramazan Pidesi
                                                Ramazan pidesi için ramazan ayını beklemenize gerek kalmadı. İçinizi ısıtacak sıcacık ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte ramazan pidesi tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    
Yoğurma kabına unu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık süt, instant maya, tuz, toz şeker ve tereyağı ekleyin
 - 
                    2
                    
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek iki misli kabarana kadar bekletin.
 - 
                    3
                    
Hamuru mısır unu serptiğiniz düz bir zemine alın ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Bıçakla üzerini şekillendirin.
 - 
                    4
                    
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Pidelerin üzerine susam ve çöreotu serpin.
 - 
                    5
                    
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar