Kuru Domatesli Ekmek

Kuru Domatesli Ekmek, zengin ve aromatik lezzetiyle öne çıkan bir ekmek türüdür. İçinde kullanılan kurutulmuş domatesler, ekmeğe hafif tatlı ve yoğun bir lezzet katarken, aynı zamanda kıpkırmızı renkleriyle de görselliği artırır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş mayayı bir kaba alıp, süt, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Küp doğranmış domates, ayçiçek yağı, salça, erimiş maya ve ılık su ilave edip yoğurun.
-
2
Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Daha sonra yağlanmış bir tepsiye aktarın. 30 dakika daha dinlendirip, önceden ısıtılmış 195 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL