Katmer Ekmek

Katmer Ekmek

Kat kat lezzet, geleneksel dokunuş! İncecik açılan hamurun arasına tereyağı sürülerek hazırlanan ve mis gibi kokusuyla sizi cezbedecek katmer ekmek, sıcak sıcak sofranızda yerini alıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, ayçiçek yağı, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurun. Unlanmış zeminde merdane yardımıyla 2-3 mm inceliğinde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün.
  • 2
    Hamurdan dört parmak genişliğinde şeritler kesip, bir adet şeridi rulo şeklinde sarın. Diğer şeritleri de üzerine sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
  • 3
    Yarım saat dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...