Hamsili Sebzeli Mısır Ekmeği

Hamsili Sebzeli Mısır Ekmeği, Karadeniz mutfağının nefis bir yorumuyla, geleneksel mısır ekmeğine yeni bir boyut kazandırıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın. Sebzeleri derin bir kabın içine alın. İçine ince kıyılmış hamsi, mısır unu, bal baklası veya toz şeker, tereyağı, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, fesleğen, kekik, reyhan ve tuz ilave edin.
-
2
Karışım, boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Hamsili malzemeyi içine boşaltıp, 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, öbür yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL