Biberli Ekmek

Hatay’da biberli ekmek yapımında iç harç genellikle evde hazırlanır. Hazırlanan harç mahalle fırınlarına gönderilir ve biberli ekmek gelir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta kuru maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırın. Kabın ağzını kapatın ve ılık bir yerde 10-15 dakika bekleterek mayayı aktif hale getirin.
-
2
Yoğurma kabına unu ve tuzu koyun. Üzerine aktifleşen mayayı ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
-
3
İç harcı için geniş bir karıştırma kabına çökelek, ince kıyılmış soğan, kişniş ve rezeneyi alın. Üzerine zeytinyağı, biber salçası, çörek otu, zahter, susam ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
-
4
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri 25 cm çapında, 1-2 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde açın.
-
5
Hazırladığınız iç harcı kenarlarında boşluk kalmayacak şekilde açtığınız hamurların üzerine yayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
-
6
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler