Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan zeytini bu sefer ekmekle buluşturuyoruz. İşte enfes zeytinli ekmek tarifimiz!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un, şeker, dilimlenmiş zeytin ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Mayaları ve suyu başka bir kabın içinde iyice karıştırın. Una yavaşça ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun.

  • 2

    Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 3-4 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp şekil verin. Üzerlerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar daha mayalandırın.

  • 3

    Dinlenen hamurların üzerlerine jilet yardımıyla çizik atın. 200-220 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...