Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek

Cevizli ekmek, Türk mutfağının sevilen ve lezzetli ekmek çeşitlerinden biridir. İçerisinde bolca ceviz barındıran bu ekmek, hem besleyici hem de zengin bir tat profiline sahiptir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı ılık suda eritin ve bir kenara alın. Ayrı bir kapta kepek unu, beyaz un ve tuzu karıştırın. Ceviz, kuru üzüm, mayalı su ve sıvıyağı ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru ılık bir yerde yarım saat dinlendirip tekrar yoğurun.
  • 2
    Hamura yuvarlak bir form verip üzerine bolca susam serpin. Yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...