Erikli Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcan, kabak ve dolmalık biberlerin içlerini çıkarın. Kabak ve patlıcanın çıkan içlerini ince kıyın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, soğan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını domates dilimleriyle kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları da sarıp ayrı bir tencereye dizin. Üzerine ve çevresine can eriklerini yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve 1 çay bardağı su ilave ederek önce hızlı, sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra, eriklerle birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.