Taze Sarımsaklı Patatesli Kuzu Eti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Zeytinyağını tencereye alıp, eti ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Temizlenmiş arpacık soğan ve 3 dal irice doğranmış taze sarmısak ekleyip bir iki çevirin. Su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Yıkanıp kurulanmış kabuklu taze patates, zencefil, muskat, kimyon ve tuz ekleyip patates yumuşayana dek pişirin. Servis tabaklarına alıp, üzerilerine kıyılmış 1 dal sarımsağı serpiştirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...