Arpacık Soğanlı Kazan Kapama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Arpacık soğanları tencereye alıp sıvı yağda pembeleştirin. Kevgir yardımıyla soğanları başka bir kaba aktarın. Eti tenceredeki sıvı yağa ekleyip, harlı ateşte kavurun. Tane kırmızıbiber, tuz ve soğanları ilave edin. Hafifçe karıştırıp, 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın vişne ekleyip harmanlayın ve servis tabağına aktarın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...