Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

Ekşinin tatlıyla buluştuğu o eşsiz lezzet! Vişne tanelerinin canlı rengi ve taze aromasıyla dolu bu reçel, kahvaltılarınıza ve tatlılarınıza enfes bir dokunuş katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın, ezmemeye özen gösterin.

  • 2

    Geniş bir tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin. Üzerini örtüp 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.

  • 3

    Ertesi gün tencereyi orta ateşe alın. Şeker eriyip karışım kaynamaya başladığında, altını kısın. Yüzeye çıkan köpükleri kaşıkla alın.

  • 4

    Taşmayı önlemek için isterseniz tereyağını bu aşamada ekleyin.

  • 5

    Reçel yaklaşık 35-40 dakika boyunca koyulaşana kadar pişirin. Son 5 dakikada limon suyunu katın.

  • 6

    Reçel sıcakken kuru ve temiz kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın ve soğutun. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...