Mafiş
Hamurun mayalanmasını beklemeden sabah kahvaltısına hızlıca hamur kızartması yapmak istediğinizde hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif. Kolay lezzetiyle mafiş tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt ve yumurta ekleyin. Yanlardaki hamuru azar azar karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
-
2
Hamuru 4 bezeye ayırın. Bir parçasını unlu zeminde merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Hamuru uzunlamasına 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
-
3
Şeritleri de 7-8 cm boyunda verev kesip küçük parçalar elde edin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL