Sofra
Vişne,dut,nar ya da erik reçeli size göre değil mi? O zaman çilek reçeli tarifi yüzünüzü güldürecek. Bir gece önceden ayarlamanız gereken malzemeleriyle Çilek Reçeli nasıl yapılır? Detaylar...

25 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 kg çilek

    2 kg toz şeker

    1 su bardağı su

    Yarım limonun suyu

Çilekleri temizleyip üzerine toz şeker ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ocağa oturtun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dakika kaynatın. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın. Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.

Reçel daha sıcakken konserve kavanozlarına pay edin. Kapağını (kapak mutlaka yeni olmalı) kapatın. Kavanozu ters olarak koyun ve soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.