Çilek Reçeli Tarifi

Vişne,dut,nar ya da erik reçeli size göre değil mi? O zaman çilek reçeli tarifi yüzünüzü güldürecek. Bir gece önceden ayarlamanız gereken malzemeleriyle Çilek Reçeli nasıl yapılır? Detaylar...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çilekleri temizleyip üzerine toz şeker ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ocağa oturtun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dakika kaynatın. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın. Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.

  • 2

    Reçel daha sıcakken konserve kavanozlarına pay edin. Kapağını (kapak mutlaka yeni olmalı) kapatın. Kavanozu ters olarak koyun ve soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...