Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? Tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şeftalilerin kabuklarını soyup, küp doğrayın. Büyük boy fırın poşetinin içine doğradığınız şeftalileri ve kalan malzemeyi ekleyin.

  • 2

    Ağzını sıkıca bağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Süre sonunda 15 dakika bekletip kavanozlara boşaltın.

  • 3

    Sıcakken kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın. Yiyeceğiniz zaman kavanozdan alıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...